2012. szeptember 5., szerda

Almás pohárkrém

A tegnap közzétett zöld teás almaszörp "melléktermékeként" keletkezett főtt alma felhasználása következzék.

Hozzávalók:
5 alma
kb. 8-10 dkg ricotta
1 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál cukor/méz
2 evőkanál lekvár

A főtt almát botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam egy teáskanál cukrot, fél zacskó vaníliás cukrot és fahéjat. A ricottát kevés tejjel, fél zacskó vaníliás cukorral, egy teáskanál cukorral krémesre kevertem szintén botmixerrel. Egy adag almapüré után jött egy réteg ricottás krém, majd almapüré, amibe lekvárt is tettem, fahéjas alma-szilva lekvárt, ami jól ment hozzá. Első pohárkrém-próbálkozás, a rétegek nem lettek túl szépek, de majd legközelebb. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...