2011. február 12., szombat

Tejszínes mangókrémleves

A múltkori pikáns verzió mellé elkészült tegnap vacsorára az édes-tejszínes változat is. Répa nélkül, mielőtt még valaki megijedne. 

Hozzávalók:
1 mangó
1 deciliter tej
fél pohár habtejszín
2 evőkanál barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj
fél kiskanál őrölt gyömbér

A mangót meghámozom, kis kockákra vágom, hozzáadom a gyömbért, a fahéjat és a csomag vaníliás cukrot, majd kevés vízzel megpárolom. Összeturmixolom a tejet és egy evőkanál barnacukrot a mangóval. Végül felverem a tejszínhabot a másik evőkanál cukorral és belekeverem a mangópürébe. Fahéjjal, tejszínhabbal díszítve tálalom. Egy kicsit olyan az íze, mintha az almakompótba egy kis fenyőágat tettek volna. Valahogy a mangó ízéről nekem mindig a fenyő ugrik be... De ki tudja egy olyan növénynél, ami önbeporzó, ráadásul még a pisztácia és a kesudió rokona is... 

További érdekességek a mangóról a hazipatika.com oldalán  itt találhatók, valamint egy remek kvíz is zöldségek-gyümölcsök témakörben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...