2011. február 16., szerda

Csípős-zöldséges csirkemell wokban üvegtésztával

Ez a történet ott kezdődik, ahol a wokserpenyőnk. Karácsonykor. Ugyanis akkor kaptunk egy nagyszerű wokot párom szüleitől. Már akkor elkezdtem agyalni, hogy mi minden fog benne készülni. A mostani ételhez a Vásárcsarnok alsó szintjén szereztem be a hozzávalók különlegesebb részét, de akár nagyobb áruházakban is megoldható. 

Hozzávalók: 
1 nagyobb darab filézett csirkemell
2 szál sárgarépa
kb. 15 dkg fejeskáposzta
1/3 szál póréhagyma
30 gr szárított fafülgomba
fél kaliforniai paprika
10 dkg üvegtészta
1 evőkanál szezámmag
2 teáskanál chilipor
2 evőkanál olívaolaj
szójaszósz ízlés szerinti mennyiségben
pici bors

Mielőtt nekikezdünk, érdemes mindent meghámozni, felszeletelni, hogy tényleg gyors egymásutánban be lehessen hajigálni a hozzávalókat a wokba. Legelőször a fafülgombát áztassuk be forró vízbe és hagyjuk állni 10-20 percet. Az üvegtésztát öntsük le egy liter forróvízzel és 10-15 perc múlva szűrjük le. Főzni nem kell, a forró vízben megpuhul rendesen. Az olajat felhevítjük a wokban és beleszórjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Kicsit pirítgatjuk, de tényleg csak néhány percet, majd jön először a gyufalszálhoz hasonlóra vágott sárgarépa,  pár perc múlva a kis kockákra vágott káposzta. Utánuk egy kicsit nagyobb szünet következik, mondjuk 5-8 perc, mert a paprikának és a pórénak nagyon kevés idő is elég. Velük együtt hozzáadjuk a fafülgombát, aminek előtte levagdostuk azt a részét, amivel a fához tapad. Meglocsoljuk szójaszósszal, a chilit egy pici vízben elkeverjük és a szezámmaggal együtt a zöldséges keverékhez öntjük, borsozzuk. Végül összekeverjük az üvegtésztával. 
Legközelebb majd szerzek be kukoricakeményítőt, mert nagyon szeretem azt a picit kocsonyás szószt, amiből jó sok található a kínai kifőzdék ételeiben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...